مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

شايد براي بسياري از افراد پيش آمده باشد كه با پيگيري‌هاي قضايي در پرونده خود، محق شناخته شوند. با اين وجود اسنادي وجود دارد كه خواهان ابطال آن‌ها هستند و سوالي كه ممكن است پيش بيايد اين است كه براي ابطال اين اسناد چه اقداماتي بايد انجام دهند؟ و آيا محقق شناخته شدن در پرونده قضايي براي ابطال سند كافي است؟ بايد بگوييم كه براي ابطال اسناد بايد به صورت جداگانه‌اي دادخواست داده شود و ما در اين مقاله به چگونگي ابطال اسناد پرداخته‌ايم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع » ابطال سند

 

تعريف سند

عبارت است از هر گونه نوشته يا سند مكتوب شده كه در مقام دعوا يا دفاع از دعوا در دادگاه حقوقي قابل استناد باشد.

انواع سند

سند رسمي: سندي كه در دفاتر اسناد رسمي يا اداره ثبت اسناد املاك يا نزد ساير مأمورين رسمي در حدود صلاحيت شان و بر طبق مقررات موجود تنظيم شود، سند رسمي نام دارد.

سند عادي: سندي است كه ويژگي و شرايط موجود در سند رسمي را ندارد و به امضاي طرفين قرارداد رسيده باشد.

موجبات ابطال سند

۱- جعلي بودن سند

جعلي بودن اسناد زماني رخ مي‌دهد كه شخص براي دستيابي به اهداف خود دست به فريب ساير اشخاص مي‌زند و به اين صورت كه اسناد مهم و قابل استناد و معتبر همانند سند مالكيت، كارت پايان خدمت و مدارك تحصيلي را جعل مي‌كند و از اين طريق به فريب افراد دست مي‌زند و ملك يا چيزي را به ناحق براي خود مي‌كند.

به طور مثال شخصي خود را به دروغ مالك ملكي قلمداد كرده و براي اين امر سند جعلي مالكيت تنظيم مي‌كند، در اين صورت زماني كه مالك واقعي آگاه به اين امر شود مي‌تواند نزد دادگاه صالح دعوايي مبني بر بطلان سند رسمي جعل شده را طرح نمايد.

البته بايد بگوييم كه شخص علاوه بر اينكه مي‌تواند از طريق دادگاه حقوقي اقدام به ابطال سند كند مي‌تواند از طريق دادگاه كيفري نيز بابت جرم جعل شكايت كرده و از اين باب نيز متهم را مجازات كيفري نمايد.

۲- اسناد غير واقعي

معامله صوري، معامله‌اي است كه يكي از شرايط اساسي در ماده ۱۹ قانون مدني را نداشته باشد به اين صورت كه طرفين معامله هدف و قصد معامله را به صورت واقعي ندارند بلكه معامله را با اهداف ديگري و به صورت غير واقعي منعقد مي‌كنند.

مانند اينكه شخص براي نپرداختن مهريه زوجه خود معامله‌اي به قصد فرار از دين با شخصي منعقد مي‌كند و ملك خود را انتقال مي‌دهد.

ابطال معاملات صوري را مي‌توان به علت صوري بودن و غير واقعي بودن آن‌ها، از مراجع قضايي درخواست نمود.

۳- اسناد مالكيت معارض

اگر دو سند مالكيت به صورت جزئي و كلي نسبت به خود ملك يا حقوق مربوط به آن از قبيل حق ارتفاق يا حدود ملك با يكديگر در تعارض باشد و اين تعارض مطابق قانون ثبت ثابت شود، سند مالكيتي كه ثبت آن مقدم باشد، سند مالكيت صحيح و درست تلقي مي‌شود و سند موخر سند مالكيت معارض محسوب شده و بايد از دادگاه صالح تقاضاي ابطال اين سند را درخواست نمود.

۴- اسنادي كه از طريق جرايمي مانند كلاهبرداري صادر شده است

در اين موارد شخص ضمن شكايت كيفري مي‌تواند درخواست ابطال سند از مراجع حقوقي را مطرح كند. در اين موارد شعب جزايي نيز در دادنامه خود حكم ابطال سند فوق را صادر خواهند كرد.

ابطال سند رسمي

سند رسمي شامل سند مالكيت، سند مالكيت معارض، سند اجاره يا بيع نامه و اسناد تمام عقود و قراردادها كه جزء اسناد رسمي محسوب مي‌شوند. در صورتي كه اين اسناد به دلايل قانوني بي‌اعتبار باشند شخص مي‌تواند از طريق دادگاه صالح اقامه دعوا به منظور ابطال اين اسناد كند كه در اين صورت دادگاه مكلف به رسيدگي است. در صورت صحت دلايل و درستي دادخواست حكم بر ابطال اين اسناد را صادر مي‌شود.

دادگاه صالح براي ابطال اسناد رسمي

دادگاه صلاحيت‌دار براي ابطال اسناد رسمي در صورتي كه موضوع آن مال منقول باشد دادگاه محل اقامت خوانده صالح است.

در صورتي كه موضوع آن مال غير منقول باشد دادگاه محل وقوع مال صالح به رسيدگي است.

شرايط ابطال سند رسمي

براي ابطال سند رسمي بايد موارد زير را رعايت كرد:

۱- متقاضي ابطال سند بايد در درخواست خود تمام مشخصات سند را درج نمايد. مشخصاتي اعم از اطلاعات شخصي مالك قبلي و مالك جديد، مشخصات ملكي، نحوه ابطال سند مالكيت اوليه، شماره پرونده ثبتي و تاريخ آن را به طور دقيق قيد كند.

۲- در صورتي كه سند قبلاً نيز باطل شده باشد بايد به پرونده پيوست و الصاق شود.

۳- هزينه‌هاي صدور دفترچه سند رسمي بايد توسط خواهان پرداخت شود.

۴- درخواست خواهان بعد از تمام مراحل بايد به دفاتر اسناد رسمي ارسال شود تا سند رسمي اوليه ابطال شود.

۵- متقاضي بايد تمام مدارك شناسايي خود را جهت بررسي و تطبيق آن با مشخصات درج شده ارائه دهد.

۶- پس از اتمام مراحل، پرونده ابطال سند رسمي بايگاني مي‌شود و رسيد آن به متقاضي داده مي‌شود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ابطال اسناد، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ابطال اسناد پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع » ابطال سند

امتیاز:
بازدید: 46
برچسب:
:
[ 1399/6/11  ] [ ۱۶ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 5
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب